Lezing/presentatie Drones Jaap van Duin PA7DA

Op maandag avond 24 juni (ivm Friedrichshafen) geeft Jaap tijdens de afdeling bijeenkomst een presentatie over het vliegen met drones.

Jaap werkte tot zijn pensionering in 2021, 30 jaar voor TUDelft, fac. CiTG afdeling Hydraulics / Voeistoffenmechanica en was de laatste 12 jaar verantwoordelijk voor de technische ondersteuning van het veldwerk Kust- en Rivier Onderzoek, waaronder het verzamelen van data d.m.v. het gebruik van drones.

Voordat je een drone aanschaft is het belangrijk om te weten of je zomaar met een drone (met of zonder camera) mag vliegen. Wat heb je nodig? Een vliegbewijs/brevet? Moet ik een opleiding volgen? Moet ik de drone registreren? Waar mag ik wel/niet vliegen? En zo zijn er meer vragen om te beantwoorden.

De presentatie wordt afgewisseld met foto’s en video’s!