Bas Zijlstra (PA7BAS) SK

Op 6 september 2019 is ons afdelingslid, Bas Zijlstra PA7BAS, op 84 –jarige leeftijd overleden.

Bas is op latere leeftijd in aanraking gekomen met onze hobby en heeft uit interesse zijn C-licentie gehaald. Aangezien hij voor zijn werk veel heeft gereisd, wilde hij graag cw examen doen zodat het mogelijk was om op HF uit te komen, waardoor hij ook hobbymatig de wereld kon gaan verkennen.

Hij behoorde tot de laatste groep die op 13 december 2003 het officiële cw examen heeft gedaan. Zijn nieuwverworven call, PA7BAS, stelde hem in staat om QSO’s te maken met vrienden en collega’s in binnen- en buitenland. De wereld lag op dat moment aan zijn voeten. Ook de nieuwe technieken waarmee QSO’s gemaakt konden worden, hadden zijn interesse.

In de periode 2000- 2010 was Bas zeer betrokken bij activiteiten in de afdeling waar hij presentaties over diverse onderwerpen heeft gehouden. Bas was een fervente deelnemer aan de PACC.

Helaas liet zijn gezondheid het de laatste jaren niet toe om de bijeenkomsten te bezoeken. Ook zijn activiteiten op HF namen zienderogen af.

We zullen Bas blijven herinneren als een kritisch maar ook maatschappelijk betrokken lid van onze afdeling. Wij wensen zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen sterkte met dit verlies.

Namens het bestuur en de leden van de afdeling Twente.

 

Remy F.G. Denker PAøAGF

Oud collega en amateurvriend van PA7BAS