Silent Key

Silent Key tekening van Dick Kraayveld (PA3ALM)Silent Key verwijst naar een zendamateur die overleden is. De term kan worden afgekort tot ‘SK’, vooral in morse code. Het belangrijkste in deze term is de verwijzing naar een telegraaf-sleutel, het instrument dat alle vroege amateurradio exploitanten, evenals vele hedendaagse zendamateurs hebben gebruikt om Morsecode te sturen. De term SK wordt gebruikt om te verwijzen naar een amateur radio-operator die overleden is, ongeacht of zij gebruik hebben gemaakt van een telegraafsleutel of Morsecode in hun communicatie.

Op deze pagina vermelden wij dan ook de zendamateurs die lid waren van onze verenigingen en die ons minder dan een jaar geleden zijn ontvallen.OM Geert Mulder, PA0SNG SK

Op 10 oktober overleed Geert, PAØSNG. Geert is 90 jaar geworden en was in al die jaren woonachtig in Enschede. Sinds 1953 was hij radio- zendamateur en daarmee de oudste gelicentieerde zendamateur in de regio.

Met het overlijden van Geert verliezen we een zendamateur in hart en nieren en de nestor van de VRZA-afdeling Twente.
Geert was vele jaren nauw betrokken bij de VRZA. De vereniging waar- van hij 65 jaar lid is geweest. De rubriek “Hows DX” in CQ-PA, waarin hij wekelijks en later maandelijks alle DX bijhield, heeft hij 55 jaar lang ver- zorgd.

Voor zijn grote verdiensten ontving Geert destijds de gouden erespeld.

PAØSNG is Silent Key

Wij wensen Wim, Maurice en Michel heel veel sterkte en dat hij mag rusten bij Siny en Nellie.

Namens het afdelingsbestuur,
Henry, PC2KY, voorzitter VRZA-afdeling Twente.