Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Afdelingsavond – Onderling QSO

26 februari - 20:00 - 22:00

Helaas kan de geplande lezing door Bert PA1B niet door kan gaan  wegens familiale omstandigheden, maar deze zal op een later tijdstip plaats vinden. U wordt daarover tijdig geinformeerd.
 

De Cilinder dipool

(Een goed werkende HF-antenne met de afmeting van een UHF-antenne)

De cilinder dipool is een zeer kleine antenne die zeer goed binnenshuis te gebruiken is. De cilinder dipool met twee Monster energie drank blikken en een eenvoudige spoel, werkt prima op 15 meter.

Bert gebruikt deze antenne met QRP in CW contesten, waarbij de antenne binnenshuis in gebruik is op een hoogte van 4 meter. Met drie verschillende cilinder dipolen heeft Bert al een groot aantal DXCC landen gewerkt door heel Europa.

 

In de lezing worden de eigenschappen van deze bijzondere antenne behandeld, zoals de werking, de aanpassing en het bijzondere stralingsdiagram. Er zal tevens zal aan de orde komen, welke lengte de cilinder dipool moet hebben voor bijvoorbeeld de 80 meter band. De lezing omvat vele aspecten en is daardoor interessant voor de doorgewinterde amateur, maar ook zeker voor de beginner. Het wordt een leuke en leerzame avond.

 

Bekijk alvast de website van Bert.

https://a29.veron.nl/hams/pa1b/

Gegevens

Datum:
26 februari
Tijd:
20:00 - 22:00

Organisator

bestuur VERON & VRZA afdeling Twente

Locatie

‘t Hamnus Oldenzaal
Hinmanweg 9S
Oldenzaal, 7575 BE Nederland
+ Google Maps