In Memoriam – PA0HLT

In Memoriam
Jan Hendrik Lindeboom PAØHLT, 1942 – 2017

Na een korte periode van ziekte, overleed op 24 februari 2017 Henk Lindeboom, PAØHLT. Henk is 74 jaar geworden.
In het voorjaar van 1974 slaagde Henk voor het zendexamen en hij was tot voor kort actief op de HF- en lagere VHF/UHF-banden.
Henk gaf aan dat hij wel iets voor de afdeling wilde doen. Een goed bestuur herkent dit soort initiatieven en PAØHLT werd in het afdelingsbestuur opgenomen. Hij is daarvan 23 jaar lid geweest.

Als docent was Henk vele jaren in Almelo verbonden aan het Centrum voor Vakopleiding voor Volwassenen.
Het lag dan ook voor de hand dat hij cursusleider en opleidingscoördinator werd. In die hoedanigheid gaf hij meer dan 20 jaar wekelijks les aan amateurs om hen zo op te leiden voor de destijds van toepassing zijnde C-machtiging. Daarbij was hij tevens verantwoordelijk voor het opleidingsstation PI1VAT.
Vanaf 1980 was Henk lid van de toenmalige repeaterwerkgroep. Hij regelde destijds de plaats van opstelling voor PI2TWE en PI3TWE op het bejaardencentrum Hoog Schuilenburg, uiteraard in Almelo.
Voor zijn jarenlange verdienste ontving Henk bij het vijftigjarig jubileum van de VERON uit handen van de algemeen voorzitter Agnes Tobbe, PA3ADR de Gouden Speld. Twente Beam van november 1995 doet daarvan uitgebreid verslag.

Buiten VERON-verband was Henk in verschillende organisaties actief.
Zo was hij regiocoördinator voor de Regio Twente van DARES en samen met zijn echtgenote als vrijwilliger verbonden aan het Rode Kruis. Daarnaast was hij penningmeester van NAFRAS en van de Stichting Twentse Relaisstations.

PAØHLT is Silent Key

Met het overlijden van Henk verliest de afdeling Twente van de VERON één van zijn coryfeeën.
We herdenken Henk als een gedreven zendamateur en voor zijn bijdragen, zowel binnen als buiten de afdeling, zijn we hem veel dank verschuldigd.
Op 3 maart hebben we van PAØHLT definitief afscheid genomen.
Hij is helaas niet meer onder ons en we zullen hem missen, maar niet vergeten.
Wij wensen zijn echtgenote Angela heel veel sterkte met dit grote verlies.

Namens het bestuur van de VERON-afdeling Twente en het bestuur van de Stichting Twentse Relaisstations,
Bram van den Berg, PBØAOK.