YOTA 2019 Bulgarije

Onlangs is bekend geworden dat het YOTA evenement in Bulgarije plaats gaat vinden, dit is jouw kans om mee te gaan. Tijdens de 6 dagen dat je daar bent komen verschillende onderwerpen aan bod zoals het “train the trainer” programma, excursies, een culturele avond en kit building. Je gaat met een team uit Nederland gezamenlijk naar Bulgarije waar je kennis zult maken met de organisatie en de andere deelnemers. Het zal een intensieve week worden met late avonden en vroege ochtenden en een geweldige sfeer. De YOTA zal van 11 Augustus tot 17 Augustus plaats vinden. Voor dit uitgebreide evenement word alleen een vergoeding van 25 euro gevraagd,  de reiskosten naar Bulgarije en terug moet je zelf betalen.

Als teamleider vragen we dat je:

-Tussen de 20 en 30 jaar oud bent

-Een sterk verantwoordelijkheidsgevoel hebt

-Eerdere YOTA ervaring is een pre 

-Na het YOTA evenement deelneemt aan het “train the trainer” programma

-Lid van de VERON

Als deelnemer vragen we dat je:

– Tussen de 15 en 25 jaar oud bent

– Niet eerder deelgenomen hebben aan een YOTA zomer evenement

– Geïnteresseerd in het leren van organisatorische skills

– Na het YOTA evenement deelneemt aan het “train the trainer” programma

-Lid van de VERON

Wat is het Train the trainer programma?

Y

Het is een initiatief van de IARU om jeugd programma’s en activiteiten te promoten. Ze doen dit door bijvoorbeeld tijdens de YOTA deelnemers kennis en ervaringen te laten delen, en bij aankomst in eigen land is het dan ook de bedoeling dat je deel uit gaan maken van een jeugd netwerk. In Nederland kun je bijvoorbeeld steun vinden bij de jeugd en jongeren commissie om alles wat je geleerd hebt in de praktijk te brengen. Het komt neer op het idee dat als we meer organiseren voor de jeugd zijn we zichtbaarder ook voor niet zendamateurs, en word het voor iedereen een beetje leuker, interessanter en natuurlijk gezelliger. 

Enthousiast geworden? stuur dan je contact gegevens met een motivatie naar: bartvdv4@gmail.com , Je hebt tot 28 Februari om je aan te melden. Voor vragen kun je ook mailen naar het aanmeld adres.

Bart van der Veer

PD2BRT