AFDELINGSAVOND 26 AUGUSTUS 2020

Hallo Allen,

Het komt er weer aan, de afdelingsavond.

We hebben contact gehad met enkele bestuursleden van de Hengelose wandelunie om onze avond in het wandelhuis in Hengelo te kunnen houden. Voor sommige een bekende locatie.

Woensdag 26 augustus is het weer zo ver dat we een afdelingsavond houden.

Er zit wel een beperking aan. Er mogen niet meer als 30 personen aanwezig zijn om aan de coronaregels te kunnen voldoen.Vanaf 19 augustus kan men zich aanmelden op dit e-mailadres, secretaris at hamnus.nl.

De aanmelding sluit op 25 augustus om 12.00 uur. Kom je alleen om je QSL kaarten op te halen vermeld dit er dan bij. Dan is het (helaas) niet de bedoeling dat je blijft. Melden dat je niet komt wordt ook op prijs gesteld. Kom je zonder dat je je hebt aangemeld dan moeten we helaas de toegang weigeren. Er wordt een lijst bijgehouden van degene die zich hebben aangemeld.

 Het is wel zo dat leden van de beide Twentse verenigingen voorrang hebben bij het aanmelden.

De zaal is vanaf 19.30 uur geopend en de afsluiting is om 23.00 uur.

Adres is Twekkelerweg 249 Hengelo. Deze avond is er onderling QSO.

Het kan ook zo zijn als de coronaregels opnieuw aangescherpt worden het niet mogelijk is om de afdelingsavond te houden. Daarom kijk voor het laatste nieuws geregeld op onze website. www.veronvrzatwente.nl

Of luister zondags vanaf 11.00 uur naar de Twenteronde via PI3TWE op 145.600 MHz.

73 besturen VERON, VRZA en St. ’t Hamnus.

p.s. heb jij je aangemeld en je durft het toch niet aan, meld dit dan zo snel mogelijk.

Zonnepanelen op je dak

Een heel interesant verhaal over zonnepanelen op je dak (of bij de buren) voor zendamateurs. Zie de site van de VERON of klik hier

 

Ham Radio Friedrichshafen 2020 gaat niet door.

Hamradio Friedrichshafen gaat dit jaar niet door. 
Meer informatie vindt je hier op hun website
 
 

Twentse soldeerbout ronde

Omdat ook de maandagavond (meet-en knutselavond) erg gemist wordt, heeft 1 van de meetplaatsmedewerkers het idee geopperd om op deze avond een soldeerbout ronde te houden met als hoofdthema bouwprojecten en technische vragen.

Deze ronde begint om 20.30 uur op PI3TWE.

 

Twente ronde

Doordat de laatste regeringsmaatregelen voorschrijven dat alle bijeenkomsten  in ieder geval tot 1 juni niet door mogen gaan,  hebben we het plan opgevat om weer met een Twenteronde te beginnen. Deze zal weer plaatsvinden op de zondagmorgen om 11.00 uur boerentijd zoals het eerder ook was. Hiervoor wordt weer de repeater PI3TWE gebruikt in de analoge mode met de 77Hz tooncode op de in- en uitgang. De digitale mode is voorlopig uitgeschakeld.

73, besturen VERON/VRZA en stichting ’t Hamnus.

Afdelingsavond afgelast

Beste leden VERON/VRZA Twente en andere belangstellenden,

In verband met de aanbevelingen van de regering wat betreft het Coronavirus  om grotere activiteiten in ieder geval tot eind maart uit te stellen hebben we besloten om de afdelingsavond van 25 maart niet door te laten gaan. Wel zijn we op de zaterdagmiddag en maandagavond geopend en is het voor een ieder te bepalen om wel of niet te komen.

73, besturen stichting ’t Hamnus en VERON/VRZA Twente.

Lezing door Bert PA1B verschoven.

Helaas kan de geplande lezing door Bert PA1B niet door gaan  wegens familiale omstandigheden, maar wordt verschoven naar een later tijdstip . U wordt daarover tijdig geinformeerd.

TWENTE MOBIEL NET

Tijdens de huishoudelijke vergadering van 22 januari jl werd het idee geopperd om te proberen weer wat meer leven op twee meter te brengen. 145.2375 wordt al door een aantal hams gebruikt, en laten we eens proberen om daar met z’n allen wat vaker te luisteren. Het Twente Mobiel Net😀 Hoort, zegt het voort, en vooral op twee !

Impressie Huishoudelijke vergadering VERON-afdeling Twente 2020

Op een redelijk goed bezochte huishoudelijke vergadering van de VERON Afdeling Twente werden diverse bestuursleden bedankt voor hun al dan niet lange staat van dienst. Dat waren de voorzitter Jan/PA1TT en de bestuursleden Marcel/PA1MAR, Frank/PC2D, Gerard/PA1TX, en Arnold/PD3AHW. Zij kregen allen een leuke attentie voor hun bewezen diensten.

Er werd overigens heftig gediscussieerd over begrotingen, VR voorstellen en wat er allemaal nog niet meer ter tafel kwam, en dat toonde weer de betrokkenheid van de aanwezigen. Voor meer details, zie tzt het verslag van deze vergadering in de download sectie.

Door de komst van de Stichting ‘t Hamnus, nemen de taken van het afdelingsbestuur af, en derhalve was de komst van Gerrit, PA0GJV, gekozen als nieuwe voorzitter voldoende, om weer een adequaat bestuur achter de tafel te hebben, met Willy/PB1WB als secretaris en Frans/PA4FH als penningmeester.