Lezing door Bert PA1B verschoven.

Helaas kan de geplande lezing door Bert PA1B niet door gaan  wegens familiale omstandigheden, maar wordt verschoven naar een later tijdstip . U wordt daarover tijdig geinformeerd.

TWENTE MOBIEL NET

Tijdens de huishoudelijke vergadering van 22 januari jl werd het idee geopperd om te proberen weer wat meer leven op twee meter te brengen. 145.2375 wordt al door een aantal hams gebruikt, en laten we eens proberen om daar met z’n allen wat vaker te luisteren. Het Twente Mobiel Net😀 Hoort, zegt het voort, en vooral op twee !

Impressie Huishoudelijke vergadering VERON-afdeling Twente 2020

Op een redelijk goed bezochte huishoudelijke vergadering van de VERON Afdeling Twente werden diverse bestuursleden bedankt voor hun al dan niet lange staat van dienst. Dat waren de voorzitter Jan/PA1TT en de bestuursleden Marcel/PA1MAR, Frank/PC2D, Gerard/PA1TX, en Arnold/PD3AHW. Zij kregen allen een leuke attentie voor hun bewezen diensten.

Er werd overigens heftig gediscussieerd over begrotingen, VR voorstellen en wat er allemaal nog niet meer ter tafel kwam, en dat toonde weer de betrokkenheid van de aanwezigen. Voor meer details, zie tzt het verslag van deze vergadering in de download sectie.

Door de komst van de Stichting ‘t Hamnus, nemen de taken van het afdelingsbestuur af, en derhalve was de komst van Gerrit, PA0GJV, gekozen als nieuwe voorzitter voldoende, om weer een adequaat bestuur achter de tafel te hebben, met Willy/PB1WB als secretaris en Frans/PA4FH als penningmeester.

Opening Hamnus Oldenzaal

Hierbij wat foto’s geschoten tijdens het inrichten, en de eerste afdelingsavond in het Hamnus Oldenzaal. De eerste afdelingsavond was op 21 november 2019.

Zoeken .....

WINTER YOTA 2019 – LET’S GO PA

 

Winter-YOTA is een sub-regionaal kamp van het IARU R1 Youngsters On the Air Programma, in Nederland is dit onderdeel van de Jeugd & Jongerencommissie VERON.

Winter YOTA 2019 - Let's go PADit jaar, midden in december, is het tijd voor Winter-YOTA. Een lang weekend, voor jongeren, in het teken van amateur radio. Wil je meer leren over radiozendamateurisme? Heb je net je radio licentie gehaald of ben je nog aan het leren? Of ben je al een aantal jaar actief? Dan ben je van harte welkom om deel te nemen aan dit unieke evenement wat vol staat met radio activiteiten en vooral veel plezier!

Wie?

Ben je tussen de 16 en 25 jaar en geïnteresseerd in amateur radio? Dan ben jij de deelnemer die we zoeken. Je hoeft niet in het bezit te zijn van een radiolicentie om deel te nemen. We vragen wel dat je lid bent van een IARU vereniging, in Nederland is dit de VERON.

Wanneer?

Aankomst: donderdag 12 december na 15:00 uur

Vertrek: zondag 15 december na het ontbijt

Mocht het niet lukken om alle dagen aanwezig te zijn vanwege school, dan is dit geen probleem. Wij hebben liever dat je een gedeelte van het programma meedoet, dan dat je helemaal niet komt. Mocht je niet volledig kunnen deelnemen, stuur dan tijdens opgave een email naar winteryota@ham-yota.com Heb je een bewijs van opgave nodig om hiervoor vrij te krijgen van school, stuur een email, wij helpen je graag verder.

Waar?

In het bosgebied bij Oosterhout (Noord-Brabant), staat het Schiedams Schoolbuitenhuis. In dit kampgebouw hebben we slaapplaatsen voor alle deelnemers en zullen de activiteiten plaatsvinden.

Winter YOTA Programma

Op het moment wordt er nog hard gewerkt aan de invulling van het programma. We kunnen al wel verklappen dat het hele evenement in het teken staat van workshops en activiteiten rond amateur radio. De locatie bevindt zich midden in de natuur, we zullen actief zijn met spellen in het bos.
De maand december staat in het teken van December YOTA maand. Dit houdt in dat de hele maand jongeren roepnamen met YOTA in suffix zullen activeren. Hier doen wij aan mee, met de roepnaam PA6YOTA.

Kortom, je hoeft je niet te vervelen, naast het programma zorgen we voor ontbijt, lunch en avondeten en daarbuiten zullen we vooral veel plezier met elkaar hebben. Mocht het weer het toelaten, dan staat er sowieso een winter-kampvuuravond op het programma.

Kosten?

Het grootste deel van het evenement wordt gesponsord door IARU R1 en het VERON fonds. We vragen aan alle deelnemers een bijdrage van €25.

Hiermee wordt de accommodatie, 3 maaltijden per dag en alle activiteiten vergoed.

Aanmelden voor de Winter YOTA

Via deze link kan je je registreren voor dit evenement. Er is een limiet aan het aantal plaatsen. Wanneer we de deelnemers vastleggen, krijg je een email met de informatie of je wel of niet kan deelnemen aan dit evenement.

Wanneer je je registreert schrijf je je automatisch in voor de nieuwsbrief.

Heb je nog vragen of wil je meer info? Stuur dan een mail naar winteryota@ham-yota.com

36ste Radio Onderdelen Markt Assen

We (de organisatie)  hebben besloten om onze 36ste Radiomarkt te houden op 5 oktober 2019. We hopen met deze datum weer tegemoet te komen aan de wensen van zowel de bezoekers als de standhouders.

Het wordt gehouden voor zendamateurs, luisterstations, geïnteresseerden in de Radio- en ATV techniek maar ook voor hobby enthousiasten op Computer gebied, Elektronica en zelfbouw. Aanvoer van nieuwe en gebruikte spullen zullen in ruime mate aanwezig in allerlei variëteit. We gaan ook weer stands inrichten waar demo wordt gegeven over de mogelijkheden met Radio, Elektronica, Mini PC’s, opleidingen en dergelijke. We rekenen weer op een grote opkomst. Tevens zal er weer voldoende ruimte zijn voor onderling QSO onder genot van een hapje en drankje.
De samenwerking met Vitalisvlooienmarkten is gecontinueerd. Hierdoor kunnen we de toegangsprijs houden op € 3,50.

Dit geeft tevens toegang voor zowel onze Radiomarkt als ook de grootste Vlooienmarkt van het Noorden. Kinderen t/m 13 jaar gratis. De markt worden weer gehouden in de veilinghallen van Flowerdome in Eelde en wel aan de zijde van de ruime gratis parkeerplaatsen waar ook de gedeelde ingang met Vitalis is. De hal heeft een oppervlakte van 2500 – 3000 m2 is uitstekend verlicht / verwarmd en bevindt zich op ca. 12 km. ten noorden van Assen, en is direct aan de A28 gelegen.

Onze Radio markt is voor het publiek geopend van 9.30 uur tot maximaal 15.00 uur.

Adres; Burgemeester J.G. Legroweg 80, 9761 TD, EELDE.

Standruimte voor ca. 4 meter a € 30,– en ook een halve kraam is mogelijk voor shack opruiming enz. Voor de standhouders is het mogelijk om al op de vrijdagmiddag op te bouwen.

De organisatie is in handen van de st. Radio Contest Groep Assen. Voor informatie en standhuur:
Eene de Weerd, PA3CEG.tel: 0592-613557
E-mail: eenedeweerd@hetnet.nl of pa3ceg@hetnet.nl

Vacatures VERON

Graag wil het hoofdbestuur de openstaande vacatures bij u onder de aandacht brengen.

Openstaande-vacatures

YOTA 2019 Bulgarije

Onlangs is bekend geworden dat het YOTA evenement in Bulgarije plaats gaat vinden, dit is jouw kans om mee te gaan. Tijdens de 6 dagen dat je daar bent komen verschillende onderwerpen aan bod zoals het “train the trainer” programma, excursies, een culturele avond en kit building. Je gaat met een team uit Nederland gezamenlijk naar Bulgarije waar je kennis zult maken met de organisatie en de andere deelnemers. Het zal een intensieve week worden met late avonden en vroege ochtenden en een geweldige sfeer. De YOTA zal van 11 Augustus tot 17 Augustus plaats vinden. Voor dit uitgebreide evenement word alleen een vergoeding van 25 euro gevraagd,  de reiskosten naar Bulgarije en terug moet je zelf betalen.

Als teamleider vragen we dat je:

-Tussen de 20 en 30 jaar oud bent

-Een sterk verantwoordelijkheidsgevoel hebt

-Eerdere YOTA ervaring is een pre 

-Na het YOTA evenement deelneemt aan het “train the trainer” programma

-Lid van de VERON

Als deelnemer vragen we dat je:

– Tussen de 15 en 25 jaar oud bent

– Niet eerder deelgenomen hebben aan een YOTA zomer evenement

– Geïnteresseerd in het leren van organisatorische skills

– Na het YOTA evenement deelneemt aan het “train the trainer” programma

-Lid van de VERON

Wat is het Train the trainer programma?

Y

Het is een initiatief van de IARU om jeugd programma’s en activiteiten te promoten. Ze doen dit door bijvoorbeeld tijdens de YOTA deelnemers kennis en ervaringen te laten delen, en bij aankomst in eigen land is het dan ook de bedoeling dat je deel uit gaan maken van een jeugd netwerk. In Nederland kun je bijvoorbeeld steun vinden bij de jeugd en jongeren commissie om alles wat je geleerd hebt in de praktijk te brengen. Het komt neer op het idee dat als we meer organiseren voor de jeugd zijn we zichtbaarder ook voor niet zendamateurs, en word het voor iedereen een beetje leuker, interessanter en natuurlijk gezelliger. 

Enthousiast geworden? stuur dan je contact gegevens met een motivatie naar: bartvdv4@gmail.com , Je hebt tot 28 Februari om je aan te melden. Voor vragen kun je ook mailen naar het aanmeld adres.

Bart van der Veer

PD2BRT

Gouden Speld VERON voor Frans, PA4FH

Algemeen Voorzitter Remy Denker PA3AGF spelt Frans Hilbrink, PA4FH de Gouden Speld van de VERON op, vanwege zijn langdurige verdiensten op diverse terreinen voor de VERON Afdeling Twente.

Het was te zien aan de verschrikte blik van Frans toen tijdens de eerste woorden van afdelingslid en Algemeen Voorzitter VERON Remy Denker PA3AGF, zijn hele familie het clubhuis binnenkwam, dat hij totaal onwetend was, wat er stond te gebeuren. Dat werd al snel duidelijk door de fraaie considerans die door Remy werd uitgesproken. Voor zijn al jarenlange inzet voor de VERON Afdeling Twente en het zendamateurisme in de meest brede zin van het woord, werd Frans de Gouden Speld van de VERON toegekend. En terecht.

Zelfbouw project 2019 – μBITX.

De VERON & VRZA Afdeling Twente zijn gestart met een nieuw zelfbouw project voor de zendamateur. Daarvoor hebben we dit jaar voor een zelf te bouwen HF-transceiver gekozen, de μBITX. Voor meer informatie zie de project pagina op onze website – https://www.veronvrzatwente.nl/?page_id=2302