Extra ledenvergadering VERON & VRZA

Afbeeldingsresultaat voor extra ledenvergaderingOp woensdag 11 september 2019 houden we een extra ledenvergadering voor de leden van de VRZA- en VERON-afdeling Twente. Beide afdelingsbesturen nodigen u daarvoor van harte uit. Nadrukkelijk merken we hierbij op dat het geen vergadering betreft, zoals bedoeld in artikel 7 van het VERON-afdelingsreglement. De vergadering begint om 20.00 uur

De aanleiding hiervoor is het voornemen van de besturen van de VERON- en de VRZA afdelingTwente om een stichting ’t Hamnus op te richten. Het concrete voorstel en de conceptstatuten zijn op te vragen bij de secretaris van beide afdelingen: willy.pb1wb@gmail.com

36ste Radio Onderdelen Markt Assen

We (de organisatie)  hebben besloten om onze 36ste Radiomarkt te houden op 5 oktober 2019. We hopen met deze datum weer tegemoet te komen aan de wensen van zowel de bezoekers als de standhouders.

Het wordt gehouden voor zendamateurs, luisterstations, geïnteresseerden in de Radio- en ATV techniek maar ook voor hobby enthousiasten op Computer gebied, Elektronica en zelfbouw. Aanvoer van nieuwe en gebruikte spullen zullen in ruime mate aanwezig in allerlei variëteit. We gaan ook weer stands inrichten waar demo wordt gegeven over de mogelijkheden met Radio, Elektronica, Mini PC’s, opleidingen en dergelijke. We rekenen weer op een grote opkomst. Tevens zal er weer voldoende ruimte zijn voor onderling QSO onder genot van een hapje en drankje.
De samenwerking met Vitalisvlooienmarkten is gecontinueerd. Hierdoor kunnen we de toegangsprijs houden op € 3,50.

Dit geeft tevens toegang voor zowel onze Radiomarkt als ook de grootste Vlooienmarkt van het Noorden. Kinderen t/m 13 jaar gratis. De markt worden weer gehouden in de veilinghallen van Flowerdome in Eelde en wel aan de zijde van de ruime gratis parkeerplaatsen waar ook de gedeelde ingang met Vitalis is. De hal heeft een oppervlakte van 2500 – 3000 m2 is uitstekend verlicht / verwarmd en bevindt zich op ca. 12 km. ten noorden van Assen, en is direct aan de A28 gelegen.

Onze Radio markt is voor het publiek geopend van 9.30 uur tot maximaal 15.00 uur.

Adres; Burgemeester J.G. Legroweg 80, 9761 TD, EELDE.

Standruimte voor ca. 4 meter a € 30,– en ook een halve kraam is mogelijk voor shack opruiming enz. Voor de standhouders is het mogelijk om al op de vrijdagmiddag op te bouwen.

De organisatie is in handen van de st. Radio Contest Groep Assen. Voor informatie en standhuur:
Eene de Weerd, PA3CEG.tel: 0592-613557
E-mail: eenedeweerd@hetnet.nl of pa3ceg@hetnet.nl

CW Cursus najaar 2019

Wat is er mooier dan een speciale dx-verbinding te maken in CW, mee te doen met een CW contest, of om vol zelfvertrouwen CQ te geven in deze prachtige mode? Voor eenieder die graag kennis wil maken met de magie van morse, zijn oude kennis weer wil afstoffen of wie graag een hogere seinsnelheid wil kunnen nemen, start na de zomervakantie de korte cursus CW, verzorgd door Laurens, PC2L. Deze klassikale cursus is erop gericht om in korte tijd cw te leren nemen op een behoorlijke snelheid (20 tot 30 WPM). Het einddoel is om in staat te zijn om alle basiselementen van een kort QSO te kunnen beheersen. Denk hierbij aan callsigns, signaalrapporten, volgnummers, Q codes en het openen en sluiten van het QSO.

 

Inhoud van de cursus

De cursus start met het leren van alle letters, cijfers, plus bijzondere tekens die in een CW QSO vaak gebruikt worden. De aanvangssnelheid is 20 WPM. Daarna komen lettercombinaties aan bod, zoals bijvoorbeeld in prefixes. Dit wordt uitgebreid naar volledige callsigns en uiteindelijk zal de snelheid steeds verder omhoog gaan. Tijdens de praktijklessen aan het eind van de cursus kunnen de cursisten met ondersteuning van ervaren CW-ers zelf QSO’s gaan maken. Zelf seinen maakt geen onderdeel uit van de cursus. Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van diverse computerprogramma’s.

 

Wat wordt er verwacht van de cursisten

  • De motivatie en bereidheid om dagelijks kort te oefenen. Dit is noodzakelijk om progressie te blijven boeken.
  • Wekelijks huiswerkopdrachten maken.
  • De beschikking hebben over een pc met geluid, bij voorkeur windows met internetverbinding, t.b.v de thuisopdrachten.

 

Praktische informatie

  • Aanvang cursus maandag 9 september, einde cursus is half december
  • Elke maandagavond om 20.00 uur. De les duurt 90 minuten met halverwege een korte pauze
  • Deelname aan de cursus is gratis
  • Aanmelden of nog vragen? Laurenshaveman @ gmail . com

 

Vacatures VERON

Graag wil het hoofdbestuur de openstaande vacatures bij u onder de aandacht brengen.

Openstaande-vacatures

YOTA 2019 Bulgarije

Onlangs is bekend geworden dat het YOTA evenement in Bulgarije plaats gaat vinden, dit is jouw kans om mee te gaan. Tijdens de 6 dagen dat je daar bent komen verschillende onderwerpen aan bod zoals het “train the trainer” programma, excursies, een culturele avond en kit building. Je gaat met een team uit Nederland gezamenlijk naar Bulgarije waar je kennis zult maken met de organisatie en de andere deelnemers. Het zal een intensieve week worden met late avonden en vroege ochtenden en een geweldige sfeer. De YOTA zal van 11 Augustus tot 17 Augustus plaats vinden. Voor dit uitgebreide evenement word alleen een vergoeding van 25 euro gevraagd,  de reiskosten naar Bulgarije en terug moet je zelf betalen.

Als teamleider vragen we dat je:

-Tussen de 20 en 30 jaar oud bent

-Een sterk verantwoordelijkheidsgevoel hebt

-Eerdere YOTA ervaring is een pre 

-Na het YOTA evenement deelneemt aan het “train the trainer” programma

-Lid van de VERON

Als deelnemer vragen we dat je:

– Tussen de 15 en 25 jaar oud bent

– Niet eerder deelgenomen hebben aan een YOTA zomer evenement

– Geïnteresseerd in het leren van organisatorische skills

– Na het YOTA evenement deelneemt aan het “train the trainer” programma

-Lid van de VERON

Wat is het Train the trainer programma?

Y

Het is een initiatief van de IARU om jeugd programma’s en activiteiten te promoten. Ze doen dit door bijvoorbeeld tijdens de YOTA deelnemers kennis en ervaringen te laten delen, en bij aankomst in eigen land is het dan ook de bedoeling dat je deel uit gaan maken van een jeugd netwerk. In Nederland kun je bijvoorbeeld steun vinden bij de jeugd en jongeren commissie om alles wat je geleerd hebt in de praktijk te brengen. Het komt neer op het idee dat als we meer organiseren voor de jeugd zijn we zichtbaarder ook voor niet zendamateurs, en word het voor iedereen een beetje leuker, interessanter en natuurlijk gezelliger. 

Enthousiast geworden? stuur dan je contact gegevens met een motivatie naar: bartvdv4@gmail.com , Je hebt tot 28 Februari om je aan te melden. Voor vragen kun je ook mailen naar het aanmeld adres.

Bart van der Veer

PD2BRT

Gouden Speld VERON voor Frans, PA4FH

Algemeen Voorzitter Remy Denker PA3AGF spelt Frans Hilbrink, PA4FH de Gouden Speld van de VERON op, vanwege zijn langdurige verdiensten op diverse terreinen voor de VERON Afdeling Twente.

Het was te zien aan de verschrikte blik van Frans toen tijdens de eerste woorden van afdelingslid en Algemeen Voorzitter VERON Remy Denker PA3AGF, zijn hele familie het clubhuis binnenkwam, dat hij totaal onwetend was, wat er stond te gebeuren. Dat werd al snel duidelijk door de fraaie considerans die door Remy werd uitgesproken. Voor zijn al jarenlange inzet voor de VERON Afdeling Twente en het zendamateurisme in de meest brede zin van het woord, werd Frans de Gouden Speld van de VERON toegekend. En terecht.

Zelfbouw project 2019 – μBITX.

De VERON & VRZA Afdeling Twente zijn gestart met een nieuw zelfbouw project voor de zendamateur. Daarvoor hebben we dit jaar voor een zelf te bouwen HF-transceiver gekozen, de μBITX. Voor meer informatie zie de project pagina op onze website – https://www.veronvrzatwente.nl/?page_id=2302