VRZA Worked All Provinces Contest

Leden VRZA Twente,

Op zaterdag 13 juni 2020 wordt voor de 52e maal de VRZA Worked All Provinces Contest gehouden.

De WAP Contest is een Contest op VHF en UHF in de modes CW, FM en SSB van 16.00 tot 22.00 uur lokale tijd.

Omdat we op ’t Hamnus geen antennes hebben staan en ik zelf hier ook geen geschikt antennesysteem voor heb de vraag, wie wil er deze contest meedoen onder de clubcall PI4TWN? Of misschien in groepsverband.

Deelname

Aan de 52e WAP contest kan worden deelgenomen door Nederlandse (inclusief de BESeilanden) en buitenlandse zend- en luisteramateurs en groepsstations in de volgende secties.

  • Sectie A: All band (6m + 4m + 2m + 70cm en hoger), all mode voor multi operators.
  • Sectie B: All band (6m + 4m + 2m + 70cm en hoger), all mode voor single operators.
  • Sectie C: 2 m en 70 cm band voor single N-amateurs.
  • Sectie D: All band (6m + 4m + 2m + 70cm en hoger), all mode voor luisteramateurs.
  • Sectie E: All band (6m + 4 m + 2 m + 70cm en hoger), buitenlandse stations.

Alle clubstations tellen als multiplier.

Het reglement is bij mij op te vragen.

73 Willy, PB1WB

Ham Radio Friedrichshafen 2020 gaat niet door.

Hamradio Friedrichshafen gaat dit jaar niet door. 
Meer informatie vindt je hier op hun website
 
 

Twentse soldeerbout ronde

Omdat ook de maandagavond (meet-en knutselavond) erg gemist wordt, heeft 1 van de meetplaatsmedewerkers het idee geopperd om op deze avond een soldeerbout ronde te houden met als hoofdthema bouwprojecten en technische vragen.

Deze ronde begint om 20.30 uur op PI3TWE.

 

Twente ronde

Doordat de laatste regeringsmaatregelen voorschrijven dat alle bijeenkomsten  in ieder geval tot 1 juni niet door mogen gaan,  hebben we het plan opgevat om weer met een Twenteronde te beginnen. Deze zal weer plaatsvinden op de zondagmorgen om 11.00 uur boerentijd zoals het eerder ook was. Hiervoor wordt weer de repeater PI3TWE gebruikt in de analoge mode met de 77Hz tooncode op de in- en uitgang. De digitale mode is voorlopig uitgeschakeld.

73, besturen VERON/VRZA en stichting ’t Hamnus.

Afdelingsavond afgelast

Beste leden VERON/VRZA Twente en andere belangstellenden,

In verband met de aanbevelingen van de regering wat betreft het Coronavirus  om grotere activiteiten in ieder geval tot eind maart uit te stellen hebben we besloten om de afdelingsavond van 25 maart niet door te laten gaan. Wel zijn we op de zaterdagmiddag en maandagavond geopend en is het voor een ieder te bepalen om wel of niet te komen.

73, besturen stichting ’t Hamnus en VERON/VRZA Twente.

Lezing door Bert PA1B verschoven.

Helaas kan de geplande lezing door Bert PA1B niet door gaan  wegens familiale omstandigheden, maar wordt verschoven naar een later tijdstip . U wordt daarover tijdig geinformeerd.

TWENTE MOBIEL NET

Tijdens de huishoudelijke vergadering van 22 januari jl werd het idee geopperd om te proberen weer wat meer leven op twee meter te brengen. 145.2375 wordt al door een aantal hams gebruikt, en laten we eens proberen om daar met z’n allen wat vaker te luisteren. Het Twente Mobiel Net😀 Hoort, zegt het voort, en vooral op twee !

Impressie Huishoudelijke vergadering VERON-afdeling Twente 2020

Op een redelijk goed bezochte huishoudelijke vergadering van de VERON Afdeling Twente werden diverse bestuursleden bedankt voor hun al dan niet lange staat van dienst. Dat waren de voorzitter Jan/PA1TT en de bestuursleden Marcel/PA1MAR, Frank/PC2D, Gerard/PA1TX, en Arnold/PD3AHW. Zij kregen allen een leuke attentie voor hun bewezen diensten.

Er werd overigens heftig gediscussieerd over begrotingen, VR voorstellen en wat er allemaal nog niet meer ter tafel kwam, en dat toonde weer de betrokkenheid van de aanwezigen. Voor meer details, zie tzt het verslag van deze vergadering in de download sectie.

Door de komst van de Stichting ‘t Hamnus, nemen de taken van het afdelingsbestuur af, en derhalve was de komst van Gerrit, PA0GJV, gekozen als nieuwe voorzitter voldoende, om weer een adequaat bestuur achter de tafel te hebben, met Willy/PB1WB als secretaris en Frans/PA4FH als penningmeester.

Opening Hamnus Oldenzaal

Hierbij wat foto’s geschoten tijdens het inrichten, en de eerste afdelingsavond in het Hamnus Oldenzaal. De eerste afdelingsavond was op 21 november 2019.

Zoeken .....