Een nieuwe start na corona

 
Amateur Radio Field Day Banner - Small : Ham Crazy!, Ham Radio Gifts and Fun Stuff Amateur Radio Operators!Als bestuur van de stichting ‘t Hamnus hebben we ons voorgenomen om een nieuwe start te maken nu we elkaar lang niet gezien hebben door de corona crisis. We hebben gekozen voor het weekend waar ook de velddag is gepland (4 en 5 september) we zouden op zaterdag 4 september omstreeks 16:00 uur een barbecue willen houden bij de locatie van de velddag in de nabijheid van de Heersenkampweg 60 7546 PG in Enschede. Op de barbecue zijn alleen leden van de VERON en VRZA afdeling Twente welkom. U hoeft dus niet deel te nemen aan de velddag al zouden we graag zien dat meerdere zendamateurs dat wel doen. Op de barbecue is uw partner ook welkom. Omdat wij bij benadering graag willen weten hoeveel leden we kunnen verwelkomen zouden we graag voor 31 augustus een mailtje willen ontvangen met hoeveel personen u aanwezig bent. Een mailtje sturen naar: secretaris at hamnus.nl. Uiteraard zijn de consumpties en de barbecue gratis. Als u dit weekend ook wilt deelnemen aan de velddag dan graag een mail naar laurenshaveman at gmail.com.
Gezien de ontwikkelingen rond het coronavirus is over de doorgang nog enige twijfel. Houd daarom de website, facebook en de soldeerbout ronde op de maandagavond in de gaten waarop we over dit evenement de nodige mededelingen zullen doen. Wij rekenen op een grote opkomst en een massale aanmelding.
Bestuur stichting ‘t Hamnus.ham radio | Riviera ARC

Afdelingsavond in Juli

We gaan het doen.

Zover men weet is het nog nooit gebeurd, maar we gaan in juli een afdelingsbijeenkomst houden.

Deze is op woensdag 28 juli. We gaan er vanuit dat de 1,5 meter afstandsregel dan nog niet is afgeschaft en er ook deze maand een beperkte toegang is waarvoor men zich eerst moet aanmelden.

Ook deze avond mogen er maximaal 30 personen aanwezig zijn.

Deze avond houden we ook deze keer in het wandelhuis van de Hengelose wandelunie aan de Twekkelerweg 249 in Hengelo. De zaal is geopend vanaf 19.30 uur.

Vanaf 21 juli is het mogelijk om je aan te melden. Wel vermelden of je de avond aanwezig bent of alleen QSL kaarten komt ophalen. Kom je zonder dat jij je hebt aangemeld dan moeten we helaas de toegang weigeren.

Aanmelden kan tot 28 juli 12.00 uur. Bij meer dan 30 aanmeldingen is wie het eerst komt het eerst maalt. Leden van de VERON en VRZA Twente hebben voorrang bij het aanmelden.

Aanmelden op, secretaris at hamnus.nl.

Zoals al eerder is vermeld houden we zolang er coronaregels zijn onderling qso.

Houdt voor de laatste update onze website in de gaten. https://www.veronvrzatwente.nl/

73 bestuur, stichting ’t Hamnus.

Afdelingsavond 30 Juni met aanmelden

Ja, we mogen weer. In overleg met de beheerder van het wandelhuis van de Hengelose wandelunie houden we op woensdag 30 juni weer een afdelingsavond. Het adres is Twekkelerweg 249 Hengelo. De zaal is vanaf 19.30 uur geopend. Er is maar een beperkt aantal parkeerplaatsen op het terrein. Parkeren kan aan straat zelf of even het kruispunt richting de Waarbeek oversteken waar aan de linker kant genoeg parkeerruimte is.

Zoals nu de coronaregels zijn is de avond om 22.00 uur afgelopen, maar als de versoepelingen doorgaan ( en daar gaan we wel van uit ) worden vanaf 30 juni ( of eerder ) de openingstijden verruimd.

Doordat de 1,5 meter afstandregel nog niet wordt opgeheven is er een beperkte toegang met aanmelding. Er mogen die avond maximaal 30 personen toegelaten worden. Zolang er coronamaatregelen zijn houden we tijdens onze afdelingsavonden onderling qso.

Vanaf 23 juni is het mogelijk om je aan te melden. Wel vermelden of je de avond aanwezig bent of alleen QSL kaarten komt ophalen. Kom je zonder dat jij je hebt aangemeld dan moeten we helaas de toegang weigeren.

Aanmelden kan tot 30 juni 12.00 uur. Bij meer dan 30 aanmeldingen is wie het eerst komt het eerst maalt. Leden van de VERON en VRZA Twente hebben voorrang bij het aanmelden.

Aanmelden op , secretaris at hamnus.nl.

Het is wel zo, dat je maximaal 24 uur voor je komt een gezondheidscheck doet.

Dit kan met deze link  Gezondheidscheck

Heb je 1 van de punten met ja beantwoord meld je dan af.

Voor degenen die alleen de QSL kaarten komen ophalen is het NIET de bedoeling dat je nog blijft om een praatje te maken.

73 bestuur, stichting ’t Hamnus.

 

Vossenjagen weer begonnen

Ja, we mogen weer. Vanaf zondag 30 mei 2021   is er weer iedere week een vossenjacht.

En dat tot nadere aankondiging. De start is steeds om 12.00 uur.

De vos zend uit op 145.325 MHz.

2 Meter Ham Radio Fox Hunt - YouTube

 

WAP contest 2021

Beste OM’s en YL’s,
 
Op zaterdag 12 juni 2021 wordt de 53e Worked all Provinces Contest gehouden. Het doel van deze contest is het werken van zoveel mogelijk stations in zoveel mogelijk Nederlandse provincies. Extra multipliers kunnen gescoord worden door verbinding te maken met de VRZA-afdelingen met de verenigingscalls inclusief PI4CQP/a en PI4VRZ/a.
Nu de vraag, zijn er nog leden van de VRZA Twente die mee willen doen aan deze contest onder onze call PI4TWN? zo ja, graag melden bij Willy, PB1WB
 

Ham Radio 2021 afgeblazen

No get-together in 2021: Ham Radio exhibition once again suspended

26.03.2021

This year, as well, the Coronavirus pandemic is maintaining a firm grip on world events. Due to current developments regarding the spread of COVID-19, Messe Friedrichshafen has been forced to make a very difficult decision. The Ham Radio international amateur radio exhibition will not take place in the planned time frame of June 25-27, 2021, but instead will be held from June 24 to 26, 2022.

 

“It was not an easy decision for us; however, an exhibition like Ham Radio depends on a high level of international participation. Due to the current uncertainties in the travel sector, it is simply not feasible to hold it this year,” explained Klaus Wellmann, CEO of Messe Friedrichshafen, sadly. Project Manager Petra Rathgeber also expressed her great disappointment: “It is deeply regrettable that the event cannot take place as planned. We were so looking forward to our get-together with the industry.” Christian Entsfellner, chairman of the German Amateur Radio Club e.V. (DARC), added: “We support the decision of Messe Friedrichshafen to cancel this year’s Ham Radio exhibition at this early date. Naturally, we are very disappointed that our meeting with friends in Friedrichshafen will not take place, after all. However, the online version of Ham Radio that is now planned to take place from June 25 to 27, 2021, is a consolation that we very much look forward to, as it will offer our members of ham-radio friends some interesting surprises.”

Exhibitors, visitors and participating partners are currently being notified about these changes. 

For further details, visit www.messe-friedrichshafen.de and www.hamradio-friedrichshafen.de/

Geen activiteiten tot 9.2.2021

Ook wij volgen de verlenging van de lock-down en derhalve in ieder geval geen activiteiten tot 9 februari 2021. Luister elke maandag avond tussen 20.30 en 21:?? uur naar de Soldeerbout ronde. Daar brengen de beide besturen tevens mededelingen over de afdelingen in.

 

Geen activiteiten tot 19 Januari 2021.

I.v.m. de nieuwe maatregelen van de overheid zijn er geen activiteiten van de verenigingen. Geen afdelingsvergadering dus, en ook geen vossejachten op de zondag middag.

 

Omzetting PI3TWE

Beste collega zendamateurs.

De laatste tijd is het, ondanks de corona perikelen, erg rustig op PI3TWE. We hebben afgelopen maart de repeater terug gezet naar de analoge FM mode, en ook zonder CTCSS.

Ondertussen zijn we als medewerkers van de stichting Twentse relaisstations meerdere malen naar de watertoren geweest om de gevoeligheid bij te stellen. Dit vanwege de vele stoorsignalen die de repeater ontvangt met name van andere repeaters op dezelfde frequentie.

Ons plan is om binnenkort (a.s. woensdag middag) de repeater weer te gaan voorzien van CTCSS 77Hz en de mogelijkheid tot C4FM.

Voor de zendamateurs die nog geen CTCSS encoder hebben, zijn er voldoende eenvoudige ontwerpjes te vinden op internet.

Deze schakelingetjes kunnen meestal in de microfoon gemonteerd worden.

Hier een voorbeeld van hoe eenvoudig het is van de site van PI4RAZ. Nog geen 10 euro op een gaatjes print.

 

Eenvoudige CTCSS encoder

 

Stichting Twentsche Relaisstations