Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Afdelingsavond – Lezing PA2V over moonbounce (EME)

28 juni - 20:00 - 22:00

Peter Gouweleeuw PA2V komt op 28 juni naar Oldenzaal en geeft daar een presentatie over moonbounce (EME).
Op deze avond verteld Peter over hoe hij in het verleden besmet is geraakt met het moonbounce virus en wat hij op 144, 50 en 432 MHz met moonbounce heeft kunnen doen.
Zo blijkt dat het niet persé nodig is om landelijk te wonen om leuke verbindingen via de maan te maken. Peter maakte lang geleden en in de vorige eeuw vanuit Alkmaar met een 10 elementen VERON beam zijn eerste moonbounce QSO op 2 meter. Hij was daarmee het eerste station in Nederland dat met 1 antenne via de maan werkte. Dat werd later nog eens herhaald met de eerste EME-verbinding op 6 meter vanuit Nederland. Inmiddels heeft Peter honderden verbindingen gemaakt via de maan.
In de presentatie wordt uitleg gegeven over de gedragingen van de maan, successen en teleurstellingen alsmede de strategie voor de opbouw van het station en welke antennes geschikt zijn voor uw eerste EME-verbindingen. Peter laat ook zien hoe een deel van zijn in opbouw zijnde 10 GHz station eruitziet. Vanzelfsprekend kunnen er vragen gesteld worden en ervaringen uitgewisseld worden. Tot ziens op 28 juni.

Gegevens

Datum:
28 juni
Tijd:
20:00 - 22:00